George Ostafi - OST
George Ostafi - OST - Artist Plastic

...

Expozitie in cadrul festivalului Lectora 2018

...

Artistul plastic John Welson m-a provocat sa concepem impreuna tablouri.

Domnia sa a inceput lucrarile, in proportie de 10, 25, 50, 70, 95 la suta, iar eu am fost invitat sa umplu pagina. Iata ce a iesit.

John Welson ii organizeaza, si in aceasta vara, expozitii fiicei lui Andre Breton, Aube Breton, este expozant invitat special la Anuala  Granel Santiago de Compostela, Spania si a fost un prieten apropiat al lui Salvador Dali


Sedimente și vibrații

Articole de presă

screenshot-dompolski-ro-2016-12-14-11-25-45

screenshot-dompolski-ro-2016-12-14-11-25-45

 

Gânduri de pictor: Konstantyn Ungureanu Box

Interviu pentru Televiziunea Intermedia Suceava, 6 tablouri donate Aeroportului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava/Salcea

Expoziţie la centrul de arhitectură, cultură urbană şi peisaj "Uzina de apă"

Foto

Articol de presă

Interviu

Participare la expoziţia internaţională Kunst Zeit Ruhr, Wa(h)re Kunst, 1.12 - 24.12 2012, Düsseldorf

Expoziţie la Muzeul Bucovinei Suceava, decembrie 2011 "Repere 2005-2011"

Catalogul expoziţiei

Imagini din expoziţie

 

Articole de presă

       

           

 
 

Expoziţie pictură figurativă şi abstractă
Monika Sohn şi George Ostafi,
Galerie Cultura 2000, Kirtorf Ober-Gleen,
16 mai-27 iunie 2009


Expoziţie la clinica centrală din Augsburg,

august 2008

AfisFlyer AversFlyer

Expoziția din luna august 2008 a fost realizată cu sprijinul mai multor prieteni. Sincere mulțumiri doamnei Mathilde Wehrle, doamnei Hildegardt Zahn, doamnei Melitta Müller, domnilor Volker Büchler, Otto Hallabrin, Luzian Geyer, Werner Wegendt.


Turneul expozitional George Ostafi si Władysław KUBIEŃ 

24 metri patrati

Tulcea-Romania, Cernauti-Ucraina, Cesky Tesin-Republica Ceha, Cziesyn-Polonia,

august - decembrie 2007

24 de metri patrati de pictura abstracta este prima expozitie comuna a prietenilor George Ostafi si Władysław KUBIEŃ din Cehia. Turneul expozitional a parcurs 4 tari europene si s-a desfasurat in perioada august - decembrie 2007.

15 august 2007 - Vernisaj la Casa Cartii, municipiul Tulcea, expozitie integrata in programul cultural al Festivalului International al Dunarii.

Prezentarea critica a expozitiei

Izvorâtă din creaţia înaintemergătorului din avangarda românească Hans Mattis-Teutsh din punct de vedere al înlănţuirii culorilor, formelor spiralate abstracte (perioada 1910 - 1923), arta lui George Ostafi este o varianta plastică a unor gânduri filosofice apropiată de expresionismul abstract.

Asa cum nota pictorul Nicolae Toniza pictura este arta care traduce senzaţiile de culoare si emoţiunea estetica născută din contopirea acestora. Artistul are un dar coloristic de sinceritate şi claritate solară. El provoacă publicul la o deschidere catre senzaţii si emoţii intelectualizate; să deştepte în noi sentimentul de liniste de armonizare cu senzaţiile ce să ne facă să simţim.

Lucrarile sunt de o stilizare euritmica. Este o arta ce procedeaza la transcrierea directa a starilor sufletesti, deschiderea universului interior prin pensulatie, semne grafice, ce alcatuiesc imaginea ca o seismograma. Este o directie ce tinde spre dramatica artei informale care a culminat în pictura gestuala-universul obiectual.

Artistul zugraveste pe pânza stari sufletesti în compozitii cald – rece cu dominanta calda întotdeauna dinamice cu interstitii închise într-o înlantuire armonioasa de culori primare, binare si tertiare. Este confesiunea unui suflet optimist hotarât a se înfrati cu semenii sai.

Kubien Wladek zugraveste spatiul adâncurilor sufletului omenesc. Este o alta lume, una onirica, un alt univers de mare densitate cu o încarcatura de semnificatii strabatut de câte un focar de lumina centrala sau doua fascicole în duet sau simetrice. Este o arta majora cu simbolistica unor elemente primordiale. Un spatiu tulburat doar de sinuositatea ludica unui grafism care pare a sugera trecerea timpului.

Kubien este un artist profund cerebral ce retine din natura care îl înconjoara esentialul, cel care i-a impresionat privirea. El ne reda acele imagini gata metamorfozate într-o noua partitura mult mai bogata în semnificatii.

Austeritatea cromatica cu dominante de nuante de albastru ultramarin si nuante de oranj-auriu ne prezinta profilul unui artist ajuns la maturitatea creatiei artistice. Lucrarile de o eleganta coplesitoare trebuiesc vizionate în serenitate pentru a cuprinde întelesurile lor multiple.

Linistea adâncurilor este linistea strafundurilor subacvatice, este si o liniste cosmica a infinitului a unui spatiu întunecat. Spre deosebire de liniste, tipatul parca tulbura un spatiu mai deschis. Traiectoriile ludice ale grafismului sunt mai dense, iar spatiul este mai vibrat. Traiectoria tipatului este directionata catre neant cu ecourile si reverberatiile sale. Sunt fascicole de lumina ce se eternizeaza într-un spatiu infinit. Universul lui Wladek este o scenografie a inimii si sufletului. Artistul parca interpreteaza o varianta plastica a unui pasaj muzical de Jean Michel Jarre si nu numai.

Ibrahima KEITA, Sef Sectie Arta I.C.E.M. Tulcea

(in imaginea de jos)

Primarul Constatin Hogea si Valeriu Leonov, cercetator ICEM, artizanii logistici ai prezentei noastre la Festivalul Dunarii, Tulcea (in imaginile de jos)

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Top

Vernisaj Cernauti, Ucraina, 18 august 2007

La invitatia doamnei Valentina Diakowska (presedinta Fundatiei Culturale Ucrainiene, departamentul Cernauti), galerista si a domnului Wladyslaw Strutynski (presedintele Asociatiei Culturale "Adam Mickiewicz", a polonezilor din Cernauti), profesor universitar si cu sprijinul Uniunii Polonezilor din Romania, a deputatului Ghervaze Longher, la 18 august 2007, la Muzeul de Arta din Cernauti, expozitia "24 de metri patrati" si-a deschis portile iubitorilor de arta.

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Top

Vernisaj Cesky Tesin, Cehia, 12 octombrie 2007

La Cesky Tesin, orasul in care Wladyslaw Kubien este profesor, expozitia "24 metri patrati" a fost vernisata in galeria Puda. Au fost prezente oficialitati din Cesky Tesin si oameni de arta de pe ambele maluri ale raului Olsa, care desparte orasul in doua, constituind frontiera de stat dintre Polonia si Republica Ceha.

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Top

Vernisaj Cieszyn, Polonia, 5 noiembrie 2007

In Polonia, expozitia "24 metri patrati" a fost vernisata in galerile de arta din pivnitele Muzeului Sileziei din Cieszyn. Prezentarea a fost facuta de criticul de arta Irena Adamczyk, director al muzeului.

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Conceptia afisului si catalogului pentru aceasta etapa a expozitiei itinerante "24 de metri patrati" apartine lui Wladyslaw Kubien.

Turneul expozitional Ostafi-Kubien va continua in 2008 si 2009 in alte tari europene.

Multumim firmei CONSIS, domnului Stelian VARA-OROS personal, pentru sprijinul acordat.

ECOURI ALE EXPOZIŢIEI 24 mp

În luna noiembrie 2008 CONGRESUL POLONEZILOR din Republica Cehă, organizaţie culturală a minorităţii poloneze, a nominalizat cele mai valoroase activităţi culturale din anii 2007-2008 din Cehia. În cadrul acestei nominalizări autorii expoziţiei 24 mp, Wladyslaw Kubien şi George Ostafi, au primit placheta şi statuieta concursului Tacy Jestesmy.

Top


Expoziţia de la Goettingen, octombrie 2006

Joi, 26 octombrie, 2006, ora 18.00, pictorul George OSTAFI - OST, a vernisat expozitia "Ziua a sasea", in galeria centrala a Universitatii Goettingen, landul Saxonia de jos (Niedersachsen), Germania.

Evenimentul este organizat de Asociatiei Studentilor din Universitatea Goettingen (Studentenwerk) si Departamentului Cultural al orasului Goettingen (Kulturausschuss). Expozitia cuprinde 34 de lucrari in ulei si acril.

La deschiderea expozitiei a vorbit Dr.Psihoterapeut Frank-Peter Arndt, presedintele departamentului cultural al consiliului orasenesc Göttingen.

Articol din presa germana referitor la expozitia de la Goettingen.

„Der sechste Tag“
19.10.2006 C. Mirwald

Vom 19.10. bis zum 1.12.2006 präsentiert das Studentenwerk Göttingen Bilder des rumänischen, deutschstämmigen Künstlers George Ostafi im Wahlessenbereich der Zentralmensa. Die Bilder sind nonfigurativ und farbenreich; die Motive wirken dynamisch. Er bevorzugt Öl und Acryl auf Leinwand und verwendet häufig große, quadratische Flächen. Die Ausstellung läuft unter dem Titel: „Der Sechste Tag“ – eine Einladung zur Kontemplation über den sechsten Schöpfungstag, der Augenblick, an dem die Erde mit Leben erfüllt wurde, als über Meer und Wüste Bewegung, Klang und Farbe kam. Seine künstlerische Ausbildung erhielt George Ostafi in Ateliers professioneller Maler, nachdem er in einem Künstlerhaushalt aufgewachsen war. Er wurde mit internationalen Preisen für Karikatur geehrt: 1983 in Tokio, 1984 in Italien und 1986 in Polen, denn zwischendurch hat er sich auch 5 Jahre mit satirischen Zeichnungen beschäftigt. Der Maler zeigte seine Bilder häufig in Rumänien, Ausstellungen führten ihn aber auch nach Chicago/USA, Czernovitz/Ukraine und auch bereits mehrmals nach Deutschland, so nach Kempten, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg und zuletzt im Juli dieses Jahres nach Ulm. Der Künstler begann seine berufliche Tätigkeit als Maschinenbauingenieur, seit 15 Jahren arbeitet er im Bukowina-Museum, Suceava, als Bibliothekar und seit 2004 als Leiter der PR-Abteilung. Zusätzlich zu seiner Malerei arbeitet der vielseitige Ostafi als Radio-Moderator, Zeitungs-Redakteur und Dolmetscher.

Imagini de la expozitie

Top


Expozitia de la ULM, Festivalul International al Dunarii, iulie 2006
La vernisajul expozitiei au vorbit Virgil Nitulescu, secretar de stat in ministerul culturii si cultelor, Romania, Martin Rill directorul general al Muzeului Svabilor Dunareni - Ulm,Karin Botzenhardt, artist plastic, proprietara galeriei D-10, care a gazduit expozitia, Germania.

In perioada 7-16 iulie 2006, George OSTAFI - OST, a expus in Galeria D 10 Karin Botzenhardt, Ulm, Baden-Wuertemberg, Germania, un numar de 46 de tablouri de dimensiuni medii si mari, ulei si acril pe panza.
Expozitia a fost eveniment inclus in programul Festivalului International al Dunarii, organizat de Biroul Dunarii din Ulm, sub inaltul patronaj al presedintilor Bulgariei, Romaniei, Serbiei, Ungariei, Austriei si Germaniei. Vernisajul a avut loc in ziua de vineri 7 iulie, ora 15.30.

Imagini de la expozitie

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Top

Expozitia de la Casa Schiller din martie 2006
La invitatia excelentei sale domnul Wilfried Gruber, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, artistul Plastic George OSTAFI-OST, a expus la Casa Schiller, str.Batistei nr.15, Bucuresti, in perioada 6 - 23 martie 2006. In deschiderea expozitiei au vorbit: Academician Razvan Theodorescu, Critic de arta, doctor Victor Simion si excelenta sa, ambasador Wilfried Gruber.

Discursul domnului George Ostafi.

( dati click pe imagine pentru a o mari)

Top


Expozitiile de la Wolfsburg, august-septembrie 2005
In vara 2005 George Ostafi a fost invitat de artistul plastic Arnold Landen, care a fost timp de 2 ani (2001-2003) directorul Goethe Institut Iasi, sa expuna timp de 1 luna de zile in Castelul Neuhaus din Wolfsburg si in cafeneaua sa, (unde are o sala de teatru si o galerie).

George Ostafi-Ost a expus in perioada 26 august 4 octombrie in orasul Wolfsburg, Saxonia Inferioara, primele trei zile, cele 20 de lucrari, ulei si acrilic pe panza de dimensiuni variind intre 40x40 cm si 1mx1m au fost expuse in salile de expozitie ale castelului Neuhaus, orasul Wolfsburg, (unde pe 26.08, ora 18.00 a avut loc si vernisajul), iar apoi in Cafeneaua artistica a pictorului si artistului papusar Arnold Landen, in orasul Wolfsburg.

Expozitia de la Wolfsburg, a treia pe care artistul sucevean o deschide in Germania (1999 Kempten-Bavaria, 2004 Bietigheim - Baden-Wuertemberg), s-a bucurat, ca si celelalte doua, de un mare succes la public, aproape 500 de vizitatori, de o presa generoasa, cu articole ample si elogioase. In deschidere a vorbit pictorul Arnold Landen si Guenther Pawel, seful Biroului pentru Cultura din cadrul Primariei Generale a orasului Wolfsburg.

Top


Expozitia de la Bietigheim-Bissingen (Stuttgart) din aprilie 2004

In finalul unei burse RAVE castigate in domeniul "Relatii Publice si Tehnologie Expozitionala in Muzeu" cu o durata de 4 luni, dirijata prin IFA (Institut fuer Ausslandbeziehung) Stuttgart si derulate la muzeul Hornmoldhaus Bietigheim-Bissingen (langa Stuttgart), George Ostafi a realizat o expozitie proprie care s-a bucurat de un real succes.

(dati click pe imagine pentru a o mari)

Top


Expozitie la Consulatul General al Romaniei din Cernauti, Ucraina,

decembrie 2003

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, 1 Decembrie, Consulul General al Romaniei la Cernauti, domnul Romeo Sandulescu, l-a invitat pe George Ostafi sa inaugureze cu expozitia sa de pictura abstracta sirul manifestarilor culturale din nou infiintata institutie.

(dati click pe imagine pentru a o mari)

Top


Turneu expozitional in Allgaeu: Kempten, Bad Woerishofen,

Sonthofen 1999-2000

(dati click pe imagine pentru a o mari)

Top


Suceava, tablouri in incintele clientilor

     Top